Kvašená červená pšenice
Další neméně zajímavou a přitom dříve velice známou a běžně dostupnou plodinou je červená pšenice. Musím říct, že jsem se k ní dostal...
Zeleninové stir-fry
Před nějakým časem jsem zde dával vcelku jednoduchý stir-fry, který si můžete udělat za pár minut doma jako rychlý oběd a přitom...
Thajské kari s mořskými plody
Nemohu se ubránit, ale kdybych zde nedal tento recept, nebyl bych nejspíš spokojený. Jedná se v podstatě o velice jednoduché, ale za to...
Fasolada
Další luštěnina, kterou si neodmyslitelně spojuji se svým mládím, jsou sušené fazole. Pokud by si někdo náhodou řekl, že na fazolích není...
Fermentovaná Tibi limonáda
Myslím, že po kvásku, žitných chlebech, kozích sýrech a bio-masech, se do Česka žene nová mánie zvaná tibi krystaly. Slovo tibi...
Jak jsem byl porotcem na Baristovi roku 2016
Kdo by to byl řekl, že mi osud pod nohy jednou zavane tak velkou příležitost, jako je porotcování na českém Baristovi roku 2016. Letos,...
Rybí polévka
Když jsem teď o Vánocích navštívil můj ostrov Kréta, jedna z mála polévek, kterou jsem tam jedl, byla Psarosoupa (rybí polévka). Osobně...
Eska
Eska...pro mou a starší generaci to bylo vysněné kolo, na kterém jezdívali po dvorku ti největší borci a my, co měli skládačky, jsme si...
Salát z marinovaného květáku
Když se řekne vařený květák, leckdo dostane kopřivku a při představě, že by ho měl sníst, se raději schová do sklepa. Toto naprosto chápu...
Dakos - Krétský suchar
Jedna ze surovin, která mne provází od mého mládí, je paksimadi – tedy suchar. Ale ne jen tak ledajaký suchar, nýbrž jak se u nás říkalo...