Kentanés - pórek s citrónovou šťávou
Další velmi podceňovaná plodina, která si určitě zaslouží vaší pozornost, je pórek. Nedá mi to a i přesto, že nejspíš mnoho lidí pórek...
Espresso & Tonik podle Esky
Espresso & Tonik se rozhodně stal letošním kavárenským hitem. Vloni si ho výběrové kavárny ještě jen tak oťukávaly, ale letos už jede na...
Kvašené výhonky jehličnanů
Už si nejspíš někteří z vás klepou na čelo a říkají si, že jsem se dočista zbláznil, ale mně to prostě nedalo a tak jsem se pustil do...
Dušené ředkvičky s balsamikem
Po posledním příspěvku o ředkvičkách, mi přišlo dostatek podnětů na to, abych se opět pustil do ředkvičkových výbojů. Ředkvičky, jak už...
Cascara + Tibi
Pokaždé, když vznikne něco zajímavého a na české poměry netradičního v Ostravě, mé srdce doslova zazáří radostí. Takovýto velice...
Řepa a její listy
Je to až k nevíře, ale řepu prostě nesnáším. Zkoušel jsem mnoho receptů a variací, ale nikdy jsem nebyl schopen ji nakonec s chutí...
Šneci - Chochli Chabiba
Jedna z ”věcí”, která se vám na zahrádce objeví v období dešťů a dá se velice chutně jíst na mnoho způsobů, jsou šneci. Všichni, co mne...
Marocké jehněčí s granátovým jablkem
Tak jsem si nějak říkal, že už je čas na pořádné maso a proto jsem již v pátek vytáhl z mrazáku zavakuovaný jehněčí krk, na který jsem se...
Restované ředkvičky na hnědém másle
Poměrně nedávno jsem zjistil, že se dá ředkvička tepelně zpracovat a přitom to chutná naprosto famózně. Ředkvičky v Česku právě dorostly...
Cizrnové kari s kopřivou
Když jsem přemýšlel, o čem psát dnes, napadl mne jeden recept, který jsem si tak nějak vymyslel před pár týdny a byl jsem velmi...